Vyhľadávanie


5/2011 Pohár mestskej ligy

03.06.2011 09:55

Turnaj MLMF v športovej hale

 

Nám tento rok nevyšiel. Už pred turnajom sme nemali veľké oči, keďže väčšina hráčov chýbala. Na súpisku sme boli tak nútení dopísať dvoch nových hráčov, Mareka Kardoša (88) a Kika Sádeckého (94). Hráčov do poľa bolo len 6 čo je pri takomto turnaji, kde sa hrajú zápasy v rýchlom slede za sebou, žalostne málo. Z toho boli ešte dvaja chalani mladé ročníky, len 94. Citeľne nám chýbal Marcel v bráne, keďže Michalovi turnaj absolútne nevyšiel a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov by bola sakra na nízkom čísle. Absencie a slabá účasť sa prejavila najmä na kondícií a hre v obrane, kde sme boli dnes veľmi deravý. Škoda, pri lepšej účasti sme mohli získať nejaký pekný úspech, keďže vyslovene favorit turnaja nebol žiadny. Bunker turnaj vypustil a nepostúpil ani zo skupiny, Pegonet, Salamander a Winners sa neprihlásili, nahradil ich výber z Visolaj, ktorý odohral dobré zápasy. Zo skupiny A, ktorá sa hrala doobeda, postúpil Dragons a Dreváci. Z našej B skupiny postúpili podľa očakávania Norky, ktoré hrali veľmi dobre a čudoval by som sa ak by turnaj nevyhrali. Druhým postupujúcim bol prekvapino Neapol, ktorý však hral vo veľkej forme a teda zaslúžene postúpil. 

 

1. zápas: Deportivo 1:4 Visolaje

Hral sa rýchli, vyrovnaný zápas v ktorom sme mali herne, paradoxne na výsledok, trochu navrch. Súper mal 5 šancí, z toho dal 4 góly. Ako som už spomínal v úvode, Michalovi turnaj vôbec nevyšiel, kde si to naštartoval hneď v prvom zápase prvým gólom. Dokázali sme vyrovnať, súpera zatlačiť, no nepremenili sme 3,4 čisté šance a tak prišiel zákonite trest, keď si Rasťo nedal pozor na súperovho útočníka a ten nekompromisne skóroval. V tomto momente sme hrali vabank a Visolaje nás potrestali 2 gólmi z protiútokov. Neboli sme horším mužstvom ale chýbala efektivita v zakončení.

góly: Kardoš
priebeh: 0:1, 1:1, 1:4

 

2. zápas: Deportivo 6:1 Fellas

Tento zápas proti najslabšiemu súperovi v skupine nám vyšiel dokonale. Po veľmi pekných akciách sme súpera za 18 minút roztrielali 6:1 a to ešte môžu ďakovať brankárovi, ktorý zmaril minimálne ďalšie 4 čisté šance.

góly: Ďuriš 2, Ušiak 2, Kardoš, Sadecký
priebeh: 3:0, 3:1, 6:1

 

3. zápas: Deportivo 2:5 Norky

Hrali sme hneď po zápase s Fellas a bolo to v druhej časti zápasu vidieť, pretože sme odpadli kondične. Úvod sme začali zle, keď sme hneď z prvej akcie v prvej  minúte dostali gól. Zabrali sme a dokázali po dvoch kľučkách na brankára otočiť skóre zápasu. Mohli sme pridať ďalšie góly, no svoje šance sme už nepremenili. Naopak Norky vyrovnali, keď nástrel takmer z rohu ihriska skončil na prekvapenie v bráne. Tento lacný gól nás zlomil a súper bez problémov otočil vývoj stretnutia a pripísal si zaslúžené víťazstvo.

góly: Ďuriš, Sadecký
priebeh: 
0:1, 2:1, 2:5

 

4. zápas: Deportivo 1:5 Neapol

Pred posledným súbojom sme mali šancu postúpiť, no to by sme museli vyhrať o minimálne 4 góly. Čo bolo v momentálnej zostave a forme Neapolu na turnaji takmer nemožné. Úvodný gól Neapolu išiel opäť na vrub Michala v bráne, keď si nechal za svoj chrbát pustiť ledva kotúlajúcu sa strelu. A tak sa nádeje na postup okamžite rozplynuli. Hral sa vyrovnaný zápas, lenže Neapol mal v bráne vynikajúcu chytajúceho brankára, ktorý predviedol zopár fantastických zákrokov. V tomto zápase pohorela obrana, súper nemal problém skórovať. Vpredu sme nehrali zle, urobili sme pekné akcie no všetky končili na brankárovi. Neapol zaslúžene vyhral a po veľmi dlhej dobe nás porazil.

góly: Ďuriš
priebeh: 
0:4, 1:4, 1:5

 

Turnaj sa nedá objektívne zhodnotiť keďže nám chýbalo kvantum hráčov a nový hráči samozrejme neboli na haľu a na nás zvyknutí. Veľmi dobrý výkon predviedol mladý Kiko Sadecký, ktorý robil vetri v obrane súperov a výborne kombinoval. Pochvalu si zaslúži aj Tomáš Ušiak, ktorý hral taktiež dobre. Ešte raz škoda, že sme sa nestretli v kvalitnejšej zostave, šanca na úspech by bola omnoho väčšia. Zle sme nehrali, predviedli sme veľa pekných akcií alebo individuálnych prienikov, len nám chýbali sily a kvalitnejšia defenzíva.

 

zostava: Michal Rezák, Tomáš Ušiak, Marek Kardoš, Kristián Sadecký, Radovan Kopinec, Rastislav Kostelanský, Michal Ďuriš